Foto:  James Hole
Foto: James Hole

I dag gratulerer vi…

Lise Davidsen som beste kvinnelige sanger i International Opera Awards for 2020. Prisen ble annonsert i går kveld på et digitalt arrangement. 

Da sto vinneren selv for første gang på La Scalas scene, ikke i en operaoppsetning, men i teaterets åpningsgalla etter pandemien – dirigert av ingen ringere enn Riccardo Chailly. Denne konserten kan ses på La Scalas hjemmeside fra i dag.

Lise Davidsen rakk ikke å spille mer enn én rolle i tradisjonell forstand i løpet av fjoråret, nemlig tittelrollen i Beethovens Fidelio på Covent Garden i London frem til teateret måtte stenge på grunn av koronakrisen. Det gjennomførte hun til alt overmål med en udiagnostisert covid-19-infeksjon i kroppen, mens hennes motspiller Jonas Kaufmann måtte kaste inn håndkleet før premieren. Til gjengjeld har hun gjort seg gjeldende i en rekke digitale konserter og spilt inn sin siste plate under svært krevende koronatilpassede opptaksforhold. Siden International Opera Awards i fjor måtte avlyses, valgte man i år hedre både det som skjedde i 2019 og «hele operaverdenens motstandskraft under pandemien i 2020». Så Lise Davidsens innsats i Bayreuth og på Metropolitan i New York, i tillegg til andre store operascener, er også tatt med i beregningen.

Lise Davidsen og Jonas Kaufmann i Fidelio på Covent Garden. Foto: Bill Cooper

 

 Nyheter