Foto: Kristian Dugstad / TONO
Foto: Kristian Dugstad / TONO

I dag gratulerer vi …

… journalist og forfatter Bodil Maroni Jensen, som er tildelt TONOs formidlerpris 2022. Prisen ble overlevert som en overraskelse i TONOs lokaler tirsdag ettermiddag, da Jensen trodde hun skulle intervjues om musikkjournalistikk.

Juryens begrunnelse er følgende: Etter 30 år som musikkjournalist i NRK, tok Bodil Maroni Jensen en modig og risikabel beslutning. Hun våget seg ut som frilans musikkjournalist, spesialisert på klassisk musikk, ny musikk og musikkdramatikk. Risikoen lønnet seg, og vi er alle rikere som resultat av valget. Jensen har frihet til å velge hvem og hva hun gir spalteplass. Artiklene, anmeldelsene og podkastene hennes er dyptgående, nyanserte studier av personene og temaene hun undersøker. De fleste av dem ville ikke fått dekning ellers. I en tid hvor det er liten eller ingen dekning av klassisk musikk i dagspressen, er Bodil Maroni Jensens arbeid en redningsplanke.
TONOs formidlerpris har eksistert siden 2011 og deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den.

Klassiskmusikk.com er stolt av å være en av de plattformene Bodil Maroni Jensens journalistiske virke har utspilt seg på.Nyheter