Ssens Trio er blant årets utøvere. Foto: Bård Gundersen
Ssens Trio er blant årets utøvere. Foto: Bård Gundersen

I Johan Halvorsens fotefar

Også i år inviterer Johan Halvorsen Musikkfest til konserter i praktfulle lokaler i Drammen med førsteklasses musikere.  

Musikerne på kammermusikkonserten 15.mars er den prisbelønnede Ssens Trio, som består av Sølve Sigerland, fiolin, Henninge Landaas, bratsj og Ellen Margrete Flesjø, cello. I første avdeling spiller de trioer av Haydn og Beethoven. Etter pausen har de med seg Håvard Gimse, en av Norges desidert beste og mest profilerte pianister, og festivalens kunstneriske leder, Birgitte Stærnes på fiolin. Sammen gjør de klaverkvintett av Schumann. 

16.mars er det mulig å få med seg både AQUA D'or saxofonkvartett på Papirbredden og Ola Bremnes i Gildehallen.  

Lett klassisk 
Et lett klassisk og variert program er oppskriften på en liten times konsert i Bragernes Kirke fredag. Fra Italia kommer fløyte/klaver-duoen Diana Nocchiero og Andjela Bratic. Halvorsen Musikkfest inviterer unge talenter fra Drammen Kulturskole, og den 14-årige pianisten Daniel Hernes som vant sin klasse i Midgardkonkurransen 2022, kommer til Drammen denne formiddagen. 

Om kvelden er det mulighet for både tenorer, champagne og mat i Børsen festlokale.  

Lørdag formiddag er programmet tilpasset små barn. Da kommer Knut Harald Sommerfeldt. Han er både musiker og tryllekunstner. Da må programmet både bli musikalsk og mystisk – altså musifystisk.  

- La deg forbløffe av uforståelig moro, nyt musikalske godbiter og trim lattermusklene – alt i ett, lokker festivalen.

Samme ettermiddag, i Drammen Teater, blir det Jazzisk! Håkon Kornstad Trio inviterer til en musikalsk reise i et spennende landskap; Improvisasjoner, overraskelser og operaperler formidlet av Håkon Kornstad, sang og saxofon, Frode Haltli, akkordion og Mats Eilertsen, bass. 

Barokkens mestre 
Årets Finale-konsert er viet tre av barokkens mest kjente og spilte komponister; Vivaldi, Bach og Albinoni. Den åpner med Bachs legendariske dobbeltkonsert for to fioliner og orkester. Christopher Tun Andersen og Birgitte Stærnes er fiolinsolister. Deretter er solo-trompetisten fra Oslo-Filharmonien, Brynjar W. Kolbergsrud solist i Albinonis vakre og virtuose konsert i d-moll. I konsertens siste halvdel fremføres Vivaldis Gloria for kor, solister og orkester. Jørn Fevang dirigerer Bragernes Kantori, Ungdomskoret og herrestemmene fra guttekoret, og et sammensatt Festival-orkester for anledningen. Sangsolistene er Guro Lødemel, Hannah Pold og Mari Askvik. 

Johan Halvorsen Musikkfest har en tydelig klassisk profil og er bygget rundt en av Norges store komponister. Sammen med Edvard Grieg og Christian Sinding tilhørte Johan Halvorsen gullalderen i norsk musikkliv, med en lang karriere som fiolinist, komponist, orkesterleder, arrangør og ikke minst som kapellmester i Nationaltheatret. Han ble født i Drammen og tilbragte barndommen sin i byen. Senere kom han tilbake og holdt mange konserter i Drammens Teater. 

Musikkfesten har vært et tilskudd til kulturtilbudet i byen siden 2005. 

Hele programmet finner du her. Nyheter