Vasily Petrenko er av de man kan oppleve på Enescufestivalens onlinefestival. Foto: Tarlova
Vasily Petrenko er av de man kan oppleve på Enescufestivalens onlinefestival. Foto: Tarlova

Internasjonale korona-satsingen

Pandemien har ikke bare fått norske konsertarrangører til å komme med tilbud på nett. Som tidligere nevnt har de fleste norske symfoniorkestrene nå begynt å tilby egne, nye nettkonserter – i tillegg til å peke på hva de allerede har liggende ute av tidligere produksjoner.

Det strømmer også inn meldinger fra store aktører utenlands. Der er det mest snakk om tidligere opptak som nå strømmes til hele verden. I går kunne Enescufestivalen i Bucuresti meddele at årets utgave, 23. april til 22. mai, vil foregå online i form av en rekke høydepunkter fra tidligere års festivaler med legendariske kunstnere som dirigentene Vasily Petrenko, Maxim Vengerov, Gabriel Bebeșelea og Michael Sanderling, sopranen Diana Damrau, pianistene Evgeny Kissin og Nobuyuki Tsujii, for å nevne noen. Full oversikt over alle programmene finner du her, mens konsertene kan lastes ned her.

Andre store konsertarrangører som strømme fra sine rikholdige arkiv er Berlin-Filharmonikerne og Metropolitan-operaen i New York, som hver kveld (New Yorktid og tolv timer frem slik at vi kan nyte dem på morgenen) legger ut en ny opera fra sin stjernespekkede historie på sine Nightly Opera Streams.

Betaling er frivillig. Men husk at kultur koster penger og alle kulturinstitusjoner blør for tiden og at mange bekker små…..Nyheter