Ann-Helen Moen er med på den første av konsertene. Foto: KODE Kunstmuseer og komponisthjem
Ann-Helen Moen er med på den første av konsertene. Foto: KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Julekonserter fra Troldhaugen

I kveld starter Jul på Troldhaugen, tre gratis livestreams fra Edvard Griegs hjem. Villaen er julepyntet etter historiske bilder, og noen av landets fremste musikere konserterer – digitalt.

Christian Grøvlen, nylig tiltrådt direktør for komponisthjemmene ved KODE, står bak initiativet. - Mitt ønske for oppstarten har vært å la musikken få klinge så fort som mulig. Jeg håper disse konsertene vil gi folk glede og ro nå i juletiden, sier Grøvlen, som selv spiller en av konsertene.

- Vi savner publikum og det å ta imot besøk i museet fra fjern og nær. Det er en stor glede for meg å nå kunne invitere alle digitalt hjem til Grieg og jul på Troldhaugen. Dette blir en felles, musikalsk avslutning på året, sier Grøvlen som inviterer til et stemningsfylt program.

Sopran Ann-Helen Moen og pianist Christian Ihle Hadland starter serien med Griegs egne julesanger tirsdag 22. desember kl. 19. Her får du blant annet høre Griegs barnesanger og Julens vuggesang. De markerer også Beethoven-året med en av mesterens små klaversonater. Klikk her for å se konserten.

Skuespiller Bjørn Willberg Andersen med Grøvlen selv på piano lar julefreden senke seg med musikk og eventyrfortelling i andre konsert, som sendes 1. juledag kl. 19. Her fremføres musikk av Grieg, Sæverud og Wolfgang Plagge, og «Piken med svovelstikkene» av H.C. Andersen. Klikk her for å se konserten.

Den siste konserten står jazzpianist Tord Gustavsen for, søndag 27. desember kl. 15. Han inviterer til en musikalsk meditasjon over julen og løfter blikket mot et nytt år. Klikk her for å se konserten.

Pianist og direktør Christian Grøvlen. Foto: KODE Kunstmuseer og komponisthjem

 Nyheter