Foto: Lars Gunnar Liestøl
Foto: Lars Gunnar Liestøl

Julian Rachlin ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester

Julian Rachlin blir ny sjefdirigent i Kristiansand Symfoniorkester fra høsten 2023. Han tar over taktstokken fra Nathalie Stutzmann, som har ledet orkesteret siden 2018. Hun dirigerer sine siste konserter som sjefdirigent i januar.

Rachlin er ingen ukjent skikkelse for orkesteret. Han har siden 2018 hatt stillingen som første gjestedirigent. 

- Jeg er både stolt og rørt over tilliten orkesteret har vist meg i løpet av mine fem år som første gjestedirigent. Å bli tilbudt jobben som sjefdirigent sier alt om vårt musikalske vennskap og vår dype kunstneriske forståelse, sier en entusiastisk kommende sjefdirigent Julian Rachlin. 

- Dette er en dag vi har sett frem til, og vi er veldig stolte over å ha fått Julian Rachlin på plass som sjefdirigent, sier en Pål Svendsberget, direktør i KSO, som har høye forhåpninger til samarbeidet. - Med sin varme og sin musikalske kraft er jeg sikker på at han vil bringe orkesteret videre. 

For nordmenn flest er kanskje Rachlin mest kjent som fiolinist, men i løpet av sin 30-år lange karriere har han vært innom en rekke disipliner, som dirigent, solist, studiomusiker, kammermusiker, lærer og kunstnerisk leder. De senere årene har han stadig blitt mer aktiv som dirigent, blant annet med ledende orkestre som Chicago Symphony Orchestra, Israel Philharmonic Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra og Wiener Symphoniker. Nyheter