Amerikanske Caroline Shaw er årets komponistprofil i Trondheim kammermusikkfestival. Foto: Dayna Szyndrowski
Amerikanske Caroline Shaw er årets komponistprofil i Trondheim kammermusikkfestival. Foto: Dayna Szyndrowski

Kamfest i Trondheim

Programmet for den 26. Trondheim kammermusikkfestival, 19.-26 september, er klart. Årets tema er «Udig» - som i «udigital», noe nok både arrangører og publikum vil sette pris på etter den pandemien som man på det tidspunkt må håpe er tibakelagt.

- Vi gleder oss til store musikkopplevelser, fellesskapsfølelse og energien som oppstår på scenen og mellom musikerne og publikum, sier festivalsjef Sigmund Tvete Vik.

Årets festivalkomponist er Caroline Shaw fra New York, dobbel Grammyprisvinner og tidenes yngste vinner av Pulitzerprisen i musikk. Hun har samarbeidet med popmusikere som Kanye West og er i tillegg aktiv som sanger og bratsjist. Høydepunkter under festivalen vil være Entr’acte og Partita for 8 Voices på Åpningskonserten i Nidarosdomen og ikke minst når hun selv er sangsolist med Trondheim symfoniorkester.

Blant årets musikere finner man også Hyung-ki Joo, Tine Thing Helseth, Vision String Quartet, Oslo strykekvartett, Dreamers’ Circus, Trio Opal, Øystein Baadsvik, Trond Viggo Torgersen, Berit Norbakken, Håvard Stensvold, Henninge Landaas, Ståle Gerhardsen og Skjalg Raaen.

Fargespill Trondheim fyller 10 år i 2021 og det feires med bursdagsfest i Olavshallen. I tillegg arrangeres den store jubileumsforestillingen DRIV som ikke kunne vises i fjor. Med Cirka Teater, installasjoner og lyssetting blir det en spektakulær opplevelse mens skumringen senker seg over vannet i KLP Dokken på Solsiden. 

Festivalen skal også sette Trondheimsrekord i antall strykekvartetter på én uke! Oslo strykekvartett og Vision String Quartet, kjent for formidlingsglede og fornyelse av strykekvartettsjangeren, er med under hele festivaluken. Hele ti kvartetter er med på “VM i kammermusikk “; TICC (Trondheim International Chamber Music Competition). Festivalen lover «en skattkiste med fantastisk kvartettrepertoar» de fire konkurransedagene i Frimurerlogen.

Kamfest har som tradisjon å presentere spennende møter mellom musikk og andre kunstarter. I år byr Festivalutstillingen på Ferstad på en hyllest til evigunge Håkon Bleken og hans nære forhold til klassisk musikk. Andre møter er kombinasjonen matkunst og musikk på stjernerestauranten Credo, «Battle» mellom pensel og el-gitar på Ringve, forfatter Maria Kjos Fonn med Trondheim Sinfonietta og et søtt samspill mellom en berømt saltlakrispastill og Wagnerarier...

Fullt program og annen informasjon finner du her.Nyheter