Eyolf Dale og Telemark Kammerorkester
Eyolf Dale og Telemark Kammerorkester

Klassisk jazz-klaverkonsert

Den unge norske jazzpianisten Eyolf Dale og Telemark Kammerorkester har innledet et samarbeid som er unikt i norsk jazz. Orkesteret har bestilt en klaverkonsert i fem satser for komponisten selv og strykeorkester! Med dette går Dale inn i en tradisjon få norske jazzmusikere har tatt del i: å komponere et storskalaverk i klassisk format.

Klaverkonserten har en varighet på 45 minutter, med et vidt uttrykksregister, fra det lavmælte og melankolske til det ekspressive og virtuose, noe som viser Dales kvaliteter som komponist, pianist og improvisatør i en helt ny sammenheng.

Komponist og orkester legger i september ut på turné med Piano Concerto til Skien, Oslo, Drammen og Hamar. Telemark Kammerorkester har som visjon å fremføre ny norsk musikk i et bredt spekter, i tillegg til å ivareta det klassiske repertoaret for strykere. Ved siden av Dales Piano Concerto, fremfører de verk av Nils Henrik Asheim og Ludwig van Beethoven. Eyolf Dale har også en mindre avdeling for solo klaver. Konserten ledes av orkesterets kunstneriske leder, Per Kristian Skalstad, som er kjent fra de fleste orkestrene og operahusene i Norge.

For informasjon om konsertsteder og tider, se her.Nyheter