Foto: Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival
Foto: Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival

Klassisk Novemberlys

Da Lofoten Pianofestival måtte avlyse sitt arrangement i sommer, valgte ledelsen å bruke situasjonen til å tenke nytt. De lanserer en helt ny festival Klassisk Novemberlys fra 11. til 15. november.

Festivalen vil ligne festivalene som normalt gjennomføres i juli (Lofoten Pianofestival og Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival), men har et mindre format. Publikum får oppleve Lofoten på vei inn i mørketiden, med stjerner og nordlys i stedet for i midnattssol. Mens sommerfestivalene i stor grad er beregnet på tilreisende, vil Klassisk Novemberlys være tilpasset publikum i området rundt Lofoten. Her tas det hensyn til både jobb, fritidsaktiviteter og andre arrangementer i regionen.

Det kunstneriske nivået er fortsatt høyt, men internasjonale musikere kan man ikke satse på i år. Fra sommerens planlagte program kommer pianisten Christian Ihle Hadland, sopranen Ann-Helen Moen og fiolinisten Arvid Engegård med egen kvartett. I tillegg kommer Arktisk Filharmonis Kammerorkester, ledet av Henning Kraggerud. Av program kan nevnes Bachs Goldbergvariasjoner med Hadland, og Arktisk Filharmonis Kammerorkester fremfører Griegs Holbergsuite, Vivaldis Fire Årstider og Tsjaikovskijs Serenade for Strykere. Det blir frokostkonsert og konsert for de aller minste.

Christian Ihle Hadland er kunstnerisk leder for festivalen.

For full programinformasjon, se her.Nyheter