Foto: Ivar Kraglund
Foto: Ivar Kraglund

Klassiske og nye verk med Engegårdkvartetten

Konsertvåren blir travel for Engegårdkvartetten. De skal spille mange steder i Norge. I tillegg gjester de Colombia og Oxford. De avslutter sesongen på Lofoten Pianofestival i juli.

Klassiske kvartetter
Kvartetten er svært glad i det klassiske repertoaret. Denne våren spiller de både Mozarts Hoffmeister-kvartett, nummer 20 i D-dur, og Jaktkvartetten, nummer 17 i B-dur, Haydns opus 76 nummer 5, Erdödy og Schuberts Kvartettsats. Sistnevnte er hans tolvte strykekvartett, det vil si Schubert rakk bare å skrive én sats i denne.  Kvartettsatsen i c-moll er katalogisert som verk D. 703 og er en forløper for den senere kvartetten Døden og piken, skrevet mot slutten av komponistens korte liv. Den står også på kvartettens repertoar. Engegårdkvartetten er nå i gang med å innstudere Debussys mesterverk Strykekvartett Opus 10 i g-moll, som de skal spille mye i 2022. 

Urfremfører
De ser også frem til å urfremføre en kvartett som Therese Birkelund Ulvo skriver til dem. Cecilie Ores H2O-trilogi blir fremført i sin helhet for første gang i Volda på Tonehimmel-festivalen i sommer. 

Slutter
Sist høst fikk kvartetten ny 2.fiolinist, Sara Chen. Hun er nå ansatt som 2.konsertmester i KORK. Det er ikke klart hvem som erstatter henne. 

Full oversikt over spillesteder og program finner du her.Nyheter