KODEs neste huskomponist: Rebecka Ahvenniemi

Komponist og filosof Rebecka Sofia Ahvenniemi blir KODEs huskomponist i 2022. Hun tar over stafettpinnen etter Wolfgang Plagge, som var først ut i KODEs flerårige satsning på komposisjon.

- Rebecka er en fantastisk komponist med en spennende og personlig stemme. I tillegg er hun en markant musikktenker som vil bringe mange interessante og viktige temaer på banen i året som kommer. Vi gleder oss stort til å ha henne som huskomponist her hos oss, sier direktør for komponisthjemmene, Christian Grøvlen.

Rebecka Sofia Ahvenniemi (f. 1982) er bosatt i Bergen og har en mastergrad i komposisjon fra Griegakademiet. I tillegg tok hun i høst doktorgrad i filosofi ved Universitetet i Helsingfors. Krysningspunktene mellom komposisjon og filosofi kommer til uttrykk i Ahvenniemis musikk, skriftlige arbeid, forskning og undervisning. Hun har også arbeidet kulturpolitisk med verv i Komponistforeningen og Kulturrådet. I 2017 startet hun prosjektet «Nye stemmer: komponistverkstedet for musikk, filosofi og sosial kritikk», som et tiltak for å forbedre kjønnsbalanse i feltet.

Wolfgang Plagge urfremførte verket sitt In Arduis i Troldsalen 31. oktober, en sonate som ble til på komponistens hjemmekontor, der publikum kunne følge prosessen gjennom videoer og workshops. Rebecka Ahvenniemi ser frem til å videreutvikle konseptet.

- Jeg gleder meg veldig til å være KODEs huskomponist! Det å levendegjøre komponisthjemmene på en slik måte er et veldig bra og viktig initiativ, sier Ahvenniemi.Nyheter