Komponisten Rolf Gupta. Foto: Julie Nagelstad
Komponisten Rolf Gupta. Foto: Julie Nagelstad

Kritikerprisen til Rolf Gupta, KSO og Peter Szilvay

Årets kritikerpris for musikk går til komponisten Rolf Gupta, Kristiansand Symfoniorkester og dirigent Peter Szilvay for verket Jordens Sang. Det hadde premiere i Kilden teater og konserthus 14. november 2019. Gupta har vunnet prisen en gang tidligere, i 2006, for sin fremførelse av Beethovens Eroicasymfoni sammen med Kringkastingsorkesteret. Dette er første gang Kristiansand Symfoniorkester har vunnet kritikerprisen.

I nominasjonen sto det: «KSO feirer sitt hundreårsjubileum samme sesong som OFO gjør det. Til jubileet hadde KSO bestilt verket Jordens Sang av Rolf Gupta – et timelangt verk for orkester, kor og solister. Det fikk en fantastisk førsteoppførelse i Kilden i Kristiansand, og er et verk som fortjener flere oppførelser og mye omtale.»

Direktør i Kristiansand Symfoniorkester, Geir Rebbestad, uttaler stolt:

- Dette er fantastiske nyheter og det er en stor ære for orkesteret å vinne denne prisen sammen med Rolf og Peter. Det gjør meg ekstra stolt at dette var et lokalt samarbeid. Nominasjonen sier noe om kvaliteten som finnes i nærmiljøet her, sier direktør for KSO.

 Artikler