Sanger Ingeborg Dalheim og Mari Askvik mottok prisen med daglig leder for Solistkoret, Ingvild Skaatan. Foto: Sigrid Traasdahl / Det Norske Solistkor
Sanger Ingeborg Dalheim og Mari Askvik mottok prisen med daglig leder for Solistkoret, Ingvild Skaatan. Foto: Sigrid Traasdahl / Det Norske Solistkor

Kritikerprisen til Solistkoret og Ensemble Allegria

I dag mottok Det Norske Solistkor Kritikerprisen i musikk sammen med Ensemble Allegria, dirigent Grete Pedersen og komponist Bent Sørensen. 

Prisen ble tildelt for fremførelsen av Bent Sørensens Matteuspasjon under Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival 27. mars. Matteuspasjon ble bestilt av festivalen i anledning 20-årsjubileet i 2020. Verket er også blitt innspilt på en plate som lanseres våren 2023 på BIS Records.

Under tildelingen sa musikkritiker Aksel Dalmo Tollåli følgende på vegne av Kritikerlaget:

Grete Pedersen, kunstnerisk leder for Det Norske Solistkor og dirigent for Sørensens Matteuspasjon, fikk sist Musikkritikerprisen i 2010. Det var også for sitt arbeid med Solistkoret og for en konsert under Kirkemusikkfestivalen. I sin tid som kunstnerisk leder har hun løftet Solistkoret til et internasjonalt toppensemble. På tvers av stilepoker synger de med en enorm uttrykksvilje og musikalsk intensitet, og utgjør i dag, mer enn noen gang, spydspissen i norsk korsang. Her må også nevnes de fire solistene på Matteuspasjonen, alle hentet fra Solistkorets rekker: Ditte Marie Bræin, Mari Askvik, Øystein Stensheim og Halvor Festervoll Melien. Ensemble Allegria har også markert seg som ett av Norges mest spennende kammerorkestre, spesielt gjennom sine samarbeid med Solistkoret. Ensemblet, under kunstnerisk ledelse av Maria Angelika Carlsen, viser en enorm bredde og fleksibilitet i sitt repertoar og i sin tilnærming til det.

Komponist Bent Sørensen og Grete Pedersen etter urfremførelsen. Foto: Ander Lillebo / Kirkemusikkfestivalen.

 Nyheter