Foto: Jay Blakesberg
Foto: Jay Blakesberg

Kronoskvartetten årets festspillmusikere i Bergen

I år er den amerikanske Kronos Quartet artist-in-residence under Festspillene i Bergen. Dette blir strykekvartettens første besøk i Europa etter pandemien. I løpet av uken de skal tilbringe i byen, deltar de på festivalens utendørs åpningsseremoni på Torgalmenningen, holde familiekonsert i Akvariet på Nordnes og gi konsert i Håkonshallen. I tillegg skal de ha workshops og delta i en podiesamtale. 

Kronos Quartets historie strekker seg 45 år tilbake i tid og ensemblet er kjent for stor utforskertrang og engasjement for å fornye strykekvartetten som medium. De fremstår som en internasjonal bauta for samtidsmusikk. De har gjort tusenvis av konserter, gitt ut mer en 60 plater, har samarbeidet med utallige komponister og bestilt mer enn 1000 verk og arrangementer. De har vunnet over 40 priser, blant annet tre «Grammies».

Med en så lang historie har det vært mannskapsskifte underveis. I dag består kvartetten av grunnlegger og fiolinist David Harrington, fiolinist John Sherba, bratsjist Hank Dutt og cellist Sunny Wang. Harrington sier følgende om besøket:

- Kronos er stolt over å komme til Festspillene i Bergen som artist-in-residence. Vi gleder oss som alltid til å bli inspirert av vakre Norge, med sitt oppmerksomme, entusiastiske publikum og sitt pulserende musikkliv.

Festspillene åpnet billettsalget denne uken, og Kronos program finner man her.Nyheter