Adrian Angelico spiller rollen som Serse. Foto: Patricia Varela / BNO
Adrian Angelico spiller rollen som Serse. Foto: Patricia Varela / BNO

La clemenza di Tito

På grunn av pandemiein måtte Bergen Nasjonale Opera avlyse sin oppsetning av Mozarts opera La clemenza di Tito like før premieren på grunn. De var fast bestemt på å komme tilbake med fremføringen senere, men hvem skulle trodd at situasjonen et år senere ikke var tilbake til det normale?

Stengte grenser kunne ført til nok en avlysning. Men med mulighet for å selge 200 billetter per forestilling satser nå BNO friskt med en helt ny norsk besetning i alle rollene og med en scenografi som er tilpasset alle gjeldende restriksjoner og sikkerhetsrutiner.

Tittelrollen Tito synges av Bror Magnus Tødenes. Beate Mordal synger Vitellia, mens bukserollen Annio synges av Ingeborg Gillebo. Adrian Angelico spiller Sesto og andre medvirkende er Frøy Hovland Holtbakk og Christian Valle.

Regissør Rodula Gaitanou ønsker å presentere den nakne versjonen, selve essensen av stykket. Dramaet går rett inn i temaet isolasjon og ødelagte relasjoner både på det private og offentlige plan - et felles møtested der alle mennesker står på kanten av et personlig og apokalyptisk øyeblikk. BNO uttrykker det slik i forhold til den situasjonen vi befinner oss i:

Mozarts opera er inspirerende. Det er lys i enden av tunnelen, det finnes håp i menneskehetens og fellesskapets ånd. Vi blir nedbrutt og bygger oss opp igjen, vi holder ut og kommer sammen i det skapende. Vi ser frem til gledelige gjensyn. Snart – og sammen.

Forestillingen spilles 13. 15. 17. og 19. mars.

For mer informasjon om forestillingen, se her.Nyheter