Foto: Tor Brødreskift/Festspillene i Bergen
Foto: Tor Brødreskift/Festspillene i Bergen

Lars Petter Hagen ny festspilldirektør

Styreleder Thorhild Widwey kunne i dag presentere Festspillene i Bergens nye direktør: komponist, kurator og kulturleder Lars Petter Hagen (46). 

Hagen er komponist og har hatt en rekke posisjoner som kurator og kulturleder. Han kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien og rådsleder i Norsk kulturråd og har tidligere ledet Ultimafestivalen, foreningen Ny Musikk og Nordiske musikkdager. Som komponist har han skrevet verk for noen av verdens ledende orkestre og ensembler og blant annet vunnet Arne Nordheims komponistpris og to Spellemann-priser. Han er også skribent, mentor og foredragsholder. 

- Festspillene i Bergen er et fyrtårn blant verdens festivaler. Jeg ivrer etter å bygge videre på det gode arbeidet som er gjort gjennom snart 70 år for å lage et ekstraordinært og egenartet festspill som kombinerer tradisjon og fornyelse med utgangspunkt i Bergens unike kulturliv og internasjonale orientering, sier Lars Petter Hagen. 

På pressekonferansen kunne han fortelle at han har brukt den siste tiden til å sette seg inn i Bergens egenart ved hjelp av filmen Bergen i all beskjedenhet og litteratur om byen. Han ser også frem til å tilby seg som gratis kokk på en av byens restauranter, slik han som matentusiast har gjort i Oslo i en del år for, som han sier, «Å få litt kjeft på kveldstid – i tillegg til den kjeften jeg kommer til å få på dagtid!»

Hagen tiltrer sitt fireårige åremål 1. mai 2022 og ser frem til å være lærling på de 70. Festspillene i Bergen. Som erfaren festivalleder vet han hva han skal studere i første omgang: blant annet hvordan de frivillige, sjåførene, lys- og lydfolkene med flere fungerer – før han gyver løs på det kunstneriske arbeidet med kommende festivaler.

- Som festspilldirektør har man et enormt ansvar for en av de mest sentrale kulturinstitusjonene vi har i Norge. Etter å ha gått gjennom en ryddig og grundig ansettelsesprosess, er jeg nå trygg på at vi har funnet den beste kandidaten til jobben. Med bakgrunn i sitt eget kunstneriske virke og utstrakt erfaring fra mange ulike kulturinstitusjoner, er Lars Petter Hagen en helstøpt kunstnerisk og administrativ leder som vil løfte Festspillene i Bergen videre, sier styreleder Thorhild Widvey. Nyheter