Eimear Noone. Foto: Kim Matthai Leland
Eimear Noone. Foto: Kim Matthai Leland

Let’s Play

Spill som Zelda, WoW, Assassin's Creed og Pokémon står på programmet når Eímear Noone hever taktstokken på podiet sammen med morgendagens maestroer i Grieghallen under Festspillene i Bergen 29. mai.

Den irske, prisvinnende dirigenten og komponisten Eímear Noone er kjent for sitt arbeid innen film- og spillmusikk, med titler som World of Warcraft og The Legend of Zelda på CV-en. Hun var første kvinne til å dirigere Oscar-utdelingen i 2020. Sammen med fire norske dirigenttalenter har hun forberedt konserten som finner sted under Festspillene i Bergen i morgen. Musikken er hentet fra flere av verdens mest populære spill, Grieghallen er badet i video-mapping, utført av lys- og videokunstneren Philipp Geist, og på podiet sammen med Noone står fire av de største dirigenttalentene i Norge.

Guro Haugli, Daniel Reith, Hannah Andresen og Aage Richard Meyer er alle deltakere i Dirigentforum, et talentutviklingsprogram hvor unge dirigenter får lære av de beste. De har jobbet sammen med Noone i hele vår, og leder Bergen Filharmoniske Orkester gjennom verk og melodier skrevet av nålevende komponister til spillserier som World of Warcraft, Halo og Assassin's Creed og klassikere som Tetris, Pokémon og Super Mario.

Hele opplevelsen blir til en dokumentar som vises på NRK til høsten.Nyheter