Billedtekst: Hanne Marit Mordal Iversen og Revaz Abramia fikk Lied-prisen; blomster og til sammen 6000 euro.

Lied-pris til norsk duo

Billedtekst: Hanne Marit Mordal Iversen og Revaz Abramia fikk Lied-prisen; blomster og til sammen 6000 euro.
Billedtekst: Hanne Marit Mordal Iversen og Revaz Abramia fikk Lied-prisen; blomster og til sammen 6000 euro.

Lied-pris til norsk duo

Sopranen Hanne Marit Mordal Iversen og pianisten Revaz Abramia vant Lied-prisen i en konkurranse på Centre international Nadia et Lili Boulanger – CNLB*.


Skrevet av Brita Skogly Kraglund | Foto: Marie Noëlle Robert


I Paris konkurrerte de med 32 andre duoer.
- Vi ble invitert til å delta etter at vi sammen med mange andre hadde sendt inn våre opptak, forteller 26-åringen på telefon fra Nederland. Der er hun på turné med et nederlandsk ensemble.

Utfordrende

Konkurransen, den 12.utgaven, er kjent i lied-verden som den av de mest utfordrende. 
- På forhånd måtte vi sende inn en repertoarliste med 34 sanger. Fire av dem ble forberedt til første runde, åtte til andre. Til finalerunden valgte juryen noe; vi resten. 
- Hva synes dere om juryens valg?
- Den ene lieden var forutsigbar sangmessig. Den andre var en klassiker som «alle» har sunget. Så det var fint at vi fikk supplere med egne valg. Vi fremførte ni sanger i løpet av 30 minutter.
Sopranen og pianisten fra Georgia, nå bosatt i Oslo og student ved Norges musikkhøgskole (NMH), har ikke musisert lenge sammen.
- Det var en voldsom prosess å øve inn stoffet. Revaz er helt fantastisk, både teknisk og musikalsk. Vi brukte mange timer bare på å innstudere poesien.
I Paris sang de både på fransk, tysk, svensk, norsk og litt russisk. 
- Vi fremførte musikk av både Grieg og Kvandal, opplyser hun.

Lied-prisen

Det ble utdelt en hovedpris og tre andre priser. 
- Med Lied-prisen fulgte det også 6000-euro på deling. Og minst like viktig: Det var mange innflytelsesrike folk til stede og mange som fulgte finalen på nett. Det er viktig for fremtiden. Vi har allerede møtt folk i Paris som vil engasjere oss. Det kommer også meldinger.

Frister med flere

- Frister det med flere konkurranser?
- Ja, vi har begge lyst til det, selv om konkurranser i estetiske fag er omstridt. Da vi hadde utvelgelsene, sa juryleder at det var vanskelig å velge, og at det sier lite om folks mulige karriere. Men en konkurranse er noe annen enn en vanlig konsert. Jeg får et kick fra en slik opplevelse.
 
Når Hanne Marit Mordal Iversen fra Molde kommer hjem til Oslo og masterstudiene ved NMH, med Ann-Helen Moen som pedagog, venter også andre oppdrag. Fra 1.januar har hun fast plass i Solistkoret. Og i mars er hun solist i Brahms Requiem på Færøyene, der faren kommer fra.
- Jeg liker å synge med andre, fastslår hun.
 
Finalen kan strømmes til 11.november. 

*Centre international Nadia et Lili Boulanger – CNLB: 
Nadia Juliette Boulanger (1887–1979) var en fransk komponist, pianist, dirigent, musikkteoretiker og berømt musikkpedagog. Hennes søster Marie-Juliette Olga «Lili» Boulanger (1893–1918) var komponist og dirigent.Nyheter