Foto: Morten Krogvold
Foto: Morten Krogvold

Lise Davidsen åpner Bergens-festspillene med Tosca

Lise Davidsen er festspillmusiker i 2023, og vil medvirke på en rekke arrangementer. Hun starter med tittelrollen i Puccinis opera Tosca, som fremføres konsertant på Festspillenes åpningsforestilling. Det er første gang Davidsen synger denne rollen og med seg har hun den walisiske bassbarytonen Bryn Terfel, den britisk-italienske tenoren Freddie De Tommaso samt Bergen Filharmoniske Orkester og Kor.  

Gjennom festspillperioden fra 24. mai til 7. juni 2023 vil Davidsen gjøre flere konserter og ha ulike roller: Hun gjør en duokonsert med pianist James Baillieu med sanger av Schubert, Grieg, Sibelius og Berg, hun solist under fremføringen av Verdis Requiem, holder internasjonal mesterklasse og vil også kuratere en egen konsert, som vil bli annonsert senere. 

- På kort tid er Lise Davidsen blitt en av den klassiske musikkens største stjerner og mest unike stemmer. Enten det er på The Met, i Grieghallen eller ute på Slottsplassen, der jeg hørte henne live for første gang, fyller hun rommet og får frem de minste nyansene i musikken. Vi er særlig stolte over at Festspillene kan presentere mange fasetter ved hennes kunstnerskap over hele seks arrangement. Hun er ekstremt etterspurt internasjonalt, og det med god grunn, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.Nyheter