Foto: www.ludviggudim.com
Foto: www.ludviggudim.com

Ludvig Gudim leder kammerkonsert

Når Det Norske Kammerorkester lørdag inviterer til kammerkonsert i Universitetets Aula, stiller de med ny leder på førstefiolinplass. Ludvig Gudim, medlem av orkesterets musikkollektiv, stepper på kort varsel inn for den italienske fiolinisten Lorenza Borrani som skulle være gjesteleder på konserten. Hun måtte melde avbud på grunn av sykdom.

Ettertraktet
Gudim er på tross av sin unge alder allerede en ettertraktet solist med norske og internasjonale orkestre. Han er også en engasjert kammermusiker og har samarbeidet med anerkjente musikere som Janine Jansen, Steven Isserlis og Christian Tetzlaff. 

Konserten innledes med Mozarts strykekvintett i c-moll. Mozart omskapte verket fra sin blåseserenade K 388 til besetning for strykekvintett.

Den etterfølges av Johannes Brahms: Strykesekstett nr. 2 i G-dur, op. 36. Strykesekstetten fra 1864 er inspirert av sangerinnen Agathe von Siebold som den unge komponisten var forlovet med en kort tid, sommeren 1858. I musikken hører vi hennes navn i tonene A-G-A-D-H-E, og med det tar Brahms en varm musikalsk avskjed og dedikerer verket til sin «siste kjærlighet».  

Lørdagens musikere er Ludvig Gudim, fiolin, Bjarne Magnus Jensen, fiolin, Ida Klokk-Bryhn, bratsj, Marthe Husum, bratsj, Hanne Skjelbred, bratsj, Torun Stavseng, cello og Jun Sasaki, cello.

Mer informasjon finner du her.Nyheter