Lyset er det eneste som er svart

Lyset er det eneste som er svart

- Det er som å stå på kanten og kikke inn i fremtida. Du vet ikke hvordan det kommer til å gå, du må bare bære deg selv igjennom denne tida.


KM Red. I Foto: OFO


Tirsdag til torsdag kommende uke spiller fem musikere fra Oslo-filharmonien og to skuespillere seks forestillinger av ungdomsproduksjonen Lyset er det eneste som er svart for 1800 elever fra åtte ungdomsskoler i Oslo. Forestillingen er utviklet av produsent Liv Marie Skaare Baden og regissør og dramatiker Toril Solvang og baserer seg på intervjuer med 9 ungdommer i alderen 13-17 år. 

Hvorfor må man sitte så lenge i timene, hvorfor kan man ikke bare gå litt rundt? Husker du han kjekke du møtte på 17. mai? Han du fikk snapen til? Hva gjør du når familien må flykte fra Saudi Arabia og havner i Finnmark, og du må lære alt på nytt?                                             

Forestillingen berører alvorlige temaer som mobbing, ensomhet, tanker om selvmord og utenforskap. Men også glede, forelskelse og drømmer for fremtiden. Gjennom forestillingen blir elevene kjent med klassisk og ny musikk, fra J. S. Bach til Philip Glass. Musikken og teksten smelter sammen til et helhetlig uttrykk der de utfyller hverandre i stemning, tempo og energi.

Forestillingen ble opprinnelig utviklet og filmet i 2020 under pandemien, men nå kan den endelig settes opp som sceneproduksjon i store sal Oslo konserthus, i samarbeid med Oslo DKS (Den kulturelle skolesekken).Nyheter