Espen Rostrup Nakstad er Kristopher Skaus første gjest. Foto: Jan Khur
Espen Rostrup Nakstad er Kristopher Skaus første gjest. Foto: Jan Khur

Lytteren – OFOs podcast

I vår var løsningen på koronastengningen til dels improviserte online-konserter, fra konserter hjemme hos enkeltpersoner til store produksjoner der enkeltmusikere ble samlet i store enheter ved hjelp av oppfinnsom teknologi.

Nå ser det ut til at podcast er blitt musikklivets nye koronatrend. I går lanserte Oslo-Filharmonien Lytteren, en podkast om klassiske musikkopplevelser. Her snakker Kristopher Schau med kjente og mindre kjente mennesker om deres forhold til klassisk musikk. I et intervju med Aftenposten forklarte Schau at hans inngang til klassisk musikk var Carls Orffs Carmina Burana, som satte i gang fantasien. Nå ønsker han å utforske andres opplevelser med klassisk musikk.

De første episodene er med assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og Amy Mir som er kjent fra sosiale medier som Ekspedisjonsjenta. Episodene finner man på Oslo-Filharmoniens nettside, Spotify og andre plattformer der man kan lytte til podcast.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler