Marcus Paus-premiere i Shanghai

Marcus Paus’ opera Frøbarna (Children of Ginko) har urpremiere under festivalen Ibsen International i Shanghai lørdag 7. november.

Historien er inspirert av frøbanken på Svalbard og presenteres på følgende måte:

I en nær fremtid har Den store søvnen lagt verden i en isørken. Men ikke alt sover… I en godt skjult helligdom beskytter Guvernanten og Gartneren små frøbarn mot den mørke Nyttig, som streifer rundt på jorden for å stjele, utnytte og ødelegge frø.

I Frøboksen holder de to søstrene Rhynia og Wollemia seg og sine krefter skjult. En natt drar de ut på oppdrag for å vekke planeten fra Den store søvnen. Gartneren har fortalt dem at nøkkelen til redningen er å forene frøbarna.

De trenger råd fra Mor skog og Mycorrhiza-nettverket som fører kodede meldinger mellom hver rot og plante i hele verden, men noen lytter til deres hvisking.

Mørke skygger lurer nær ... Vil Nyttig stå opp for søstrene for å redde planeten?

Jakten på frøbarna har startet ...

Ideen er utviklet av Tor Smaaland og Katherina Jakhelln Semb, som er henholdsvis botanisk konsulent og regissør for oppsetningen. Librettoen er skrevet av Oda Fiskum og operaen er bestilt av Arktisk Filharmoni.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler