Kammerorkesterets kommende kunstneriske leder Pekka Kuusisto. Foto: Felix Broede
Kammerorkesterets kommende kunstneriske leder Pekka Kuusisto. Foto: Felix Broede

Minifestival på Sentralen i Oslo

Det Norske Kammerorkester byr på en liten festival i perioden 18. – 23. oktober. Her presenteres fire forskjellige programmer i et vidt uttrykksspekter.

Festivalen starter med barneforestillingen Musikalske fantasier ved fiolinistsøstrene Catharina og Sara Chen og pianisten Ole Christian Haagenrud, som med instrumentene sine vil snakke, krangle og leke med både hverandre og publikum.

På søndagen markeres Beethoven-jubileet med en kammerkonsert, der pianisten Sveinung Bjelland har med seg musikere fra kammerorkesteret i Kvintett for klaver og blåsere, Duo for fiolin og cello og klavertrioen kalt Spøkelsestrioen. Onsdag 21. oktober står Mozarts Serenade nr. 10 Gran Partita for tolv blåsere og kontrabass på programmet.

Den siste konserten, som er en del av orkesterets serie Klubb klassisk, presenterer den kommende kunstneriske leder Pekka Kuusisto i et klangunivers han trives spesielt godt i: spennet mellom amerikanske minimalister som Philip Glass og Steve Reich – og Johann Sebastian Bach.

Koronarestriksjonene gjelder fortsatt, og de tre første programmene spilles to ganger hver, mens den siste spilles en. Noen av konsertene er allerede utsolgt…

For mer informasjon, se her. https://www.kammerorkesteret.no/minifestival

Ole Christian Haagenrud og søstrene Chen bidrar med barneforestiling. 


Nyheter