Mozart-høst i Bergen

Denne høsten står i Mozarts tegn i Bergen, med forestillinger på både Den Nationale Scene og i Grieghallen. 

Først ut er forestillingen Trippel Mozart på Den Nationale Scene 19. og 20. september med  de unge operasangerne Annika Beinnes, Markus Bjørlykke, Mikael Horned, Jacob Abel og Eva Langeland Gjerde, som alle deltok på  Bergen Nasjonale Operas sommerakademi Opera ved fjorden i juni/juli. De vil presentere arier og duetter fra Figaros bryllup, Don Giovanni og Tryllefløyten, mens pianist og kåsør Frode Skag Storheim tar publikum med på en underholdende reise til Mozart og tiden han levde i. 

- Det er lett å tenke i dag at Mozart bare er kos og søtt, sier Skogheim, - men husk at hans operaer på den tiden var ganske krass politisk satire. Selve skuespillet om Figaros bryllup ble jo forbudt, og det er viktig å ha i mente. Mozart går både i musikk og handling dypere enn det umiddelbart lette og ledige, som det ved første øye- og ørekast kan virke som.

Andre medvirkende er Edvard Grieg Guttekor, Edvard Grieg Ungdomskor og fløytisten Sigrid B. Djønne.

Mer informasjon finner du her.

Bergen Nasjonale Operas storsatsing i høst er Tryllefløyten i regissøren Simon McBurneys versjon i Grieghallen 5., 7, 9. og 11. november. Den har høstet mange lovord etter oppsetninger på Den nederlandske operaen i Amsterdam, Aix-en-Provence-festivalen og English National Opera i London.

I rollen som Pamina stiller Mari Eriksmoen. Tamino synges av Linard Vrielink fra Staatsoper Berlin. Papageno og Papagena spilles av henholdsvis Thomas Olienmans og Renate Ekerhovd, Nattens dronning av Rainelle Krause og Sarastro av Stephen Milling. Musikalsk leder er Eivind Gullberg Jensen. - Olimans og Milling drar etter dette videre for å spille i samme oppsetning på The Met i New York.

Mer informasjon finner du her.Nyheter