Musikk og vinterglede i Hemsingfestivalen

Hemsingfestivalen ønsker velkommen til Valdres i full vinterdrakt. Fra 24. til 27. februar kommer toppmusikere fra hele verden til Aurdal for å skape intime møter med stor musikk – og mektige friluftsopplevelser.

I løpet av fire dager og tretten konserter kan publikum oppleve 30 musikere i Aurdal Kyrkje, Frydenlund Skysstasjon, Frikar-Smia, Aurdal Fjellkyrkje og Noraker Gård. Blant musikerne finner man tidlige gjester på festivalen, som Andreas Brantelid (cello), Julien Quentin (klaver) og Lilli Maijala (bratsj). Av de nye gjestene kan nevnes barytonen Johannes Weisser og pianisten Enrico Pace.

I år kommer også to unge talenter fra det nystartede Hemsing Akademiet for klassisk musikk og folkemusikk. Disse er håndplukkete gjennom prøvespill i samarbeid med Barratt Due musikkinstitutt. De vil få mesterklasser innen folkemusikk, folkedans og klassisk musikk i tillegg til å spille på konserter på festivalen, også i kammermusikk med de profesjonelle musikerne.

Det blir også «årgangsklassikere» på Hemsingfestivalen som Smak med tonar på Nythun, Musikkapperitiff på Frydenlund skysstasjon, Rakfisk Forte Fortissimo på Noraker Gård og matinékonsertene Musikksporet i Aurdal fjellkyrke, der publikum får tilbud om guidet skitur fra Nythun til Aurdalsåsen. På lørdagen arrangerer festivalen familiedag i Frikar-Smia med både uteaktiviteter i samarbeid med Barnas Turlag, og eventyrstund inne med Mari Maurstad og Valdresstrykerne som presenterer Revenka og pannekaka. Familiedagen er åpen og har gratis påmelding.

Festivalen presiserer at det fortsatt er krav om smittevern, noe som blir tatt på største alvor.

Fullt program er tilgjengelig her:
http://www.hemsingfestival.com  
http://www.facebook.com/hemsingfestival

 Nyheter