F.v. Ludvig Gudim (Foto: Nordic Artists Management), Johan Dalene (Foto: Nicolaj Lund) og August Schieldrop
F.v. Ludvig Gudim (Foto: Nordic Artists Management), Johan Dalene (Foto: Nicolaj Lund) og August Schieldrop

Nominerte til Equinors talentstipend 2020

I dag ble finalistene til Equinors talentstipend i klassisk musikk offentliggjort. To fiolinister og én tubaist skal kjempe om det prestisjetunge talentstipendet pålydende én million kroner.

Årets finalister er Johan Dalene, Ludvig Gudim og August Schieldrop.

Ludvig Gudim, fiolin (21 år, fra Ås) studerer musikk ved Juilliard i New York og debuterte som fiolinist under Nobels fredspriskonsert da han var elleve år. I 2019 vant han Juilliard Violin Concerto Competition og spilte i den berømte Carnegie Hall i New York.

August Schieldrop, tuba (21 år, fra Oslo). Hans første møte med klassisk musikk og tuba var under en konsert i Oslo-Filharmonien. Hans største opplevelser som tubaist er solistopptreden i Operaen, konsert med KORK i Konserthuset, og i Grieghallen med Bergen Filharmoniske orkester. 

Johan Dalene, fiolin (20 år, fra Sandnes/Norrköping) begynte å spille fiolin da han var fire år. Han vant førstepris i Carl Nielsen International Competition i 2019, og hans største drøm er å kunne leve av klassisk musikk og fiolinen. 

- Johan, Ludvig og August er blant Norges mest fremadstormende talenter innen klassisk musikk. De har allerede utmerket seg sterkt i Norge, men også til dels utover landegrensene, og vist en formidabel innsats hele veien. Det er liten tvil om at årets finalister er verdige kandidater til Equinors talentstipend, sier Leif Ove Andsnes, juryleder og mentor for Equinor Morgendagens helter.

Talentstipendet på én million kroner er blitt delt ut i en årrekke. Det er en del av talentutviklingsprogrammet Morgendagens helter hvor Equinor støtter unge talenter innen realfag, kultur og idrett. Musikkstipendiet kan mottas av individuelle instrumentalister mellom 18 og 28 år – aldersgrensen for sangere er 32 år.

Hvem som mottar Equinors talentstipend avsløres i slutten av november. Fjorårets vinner var cellisten Sandra Lied Haga fra Nordstrand.Nyheter