Andreas Brantelid (Foto: Ida Wang) og Christian Ihle Hadland (Foto: Nikolaj Lund) er festivalens kunstneriske ledere.
Andreas Brantelid (Foto: Ida Wang) og Christian Ihle Hadland (Foto: Nikolaj Lund) er festivalens kunstneriske ledere.

Norden i Stavanger

Når Stavanger Kammermusikkfestival ønsker velkommen til gode opplevelser fra 8.-13.august, er Nordens musikk sentral i programmet.  

De to kunstneriske lederne, Christian Ihle Hadland og Andreas Brantelid sier: 

- Til lyden av brusende finske skoger, svensk midtsommer og norsk vårflor skal vi gjøre et forfriskende dypdykk i alt hva denne rike, men i europeisk sammenheng relativt unge tradisjonen kunstmusikk har å by på. Især folkemusikken har vært en viktig inspirasjon for komponister, også i våre dager. Norden har øvet en spesiell tiltrekning på fremmede i århundrer, og mange av dem satte viktige spor – den tyske overbrannmester Berlin som brakte barokken til Trondheim, den eksentriske australier Percy Grainger som sprang i lakksko mellom gårdene på Jylland og tvang bøndene til å synge for seg, og i bøkenes fiktive verden: franske Babette og hennes gjestebud i Berlevåg – musikalsk illustrert med danske Per Nørgårds fantastiske filmmusikk. 

Listen over artister som spiller på festivalen er lang. De kommer både fra Norden, resten av Europa og USA: Henning Kraggerud, Lars Anders Tomter, Cam Kjøll, Liza Ferschtman, Michail Lifits, Jakob Koranyi, Ann Helen Moen, Emilia Amper, Stian Carstensen, Søren Rastogi, Marius Neset og Ragnhild Hemsing. Vokalkvartetten New York Polyphony og Oslo Kammerakademi kommer tilbake. Den finlandssvenske skuespilleren Stina Ekblad, forfatter Jostein Gaarder og danser Hallgrim Hansegård deltar også.

St.Petri kirke vil være hovedscenen fordi Domkirken renoveres. Det arrangeres i tillegg konserter i Ruinkirken på Sola og Utstein Kloster på Mosterøy.  

Festivalen tar også godt vare på de yngste. I Stavanger Konserthus setter de opp forestillingen Lysprinsesså, og på Bryne får barna oppleve Eventyrstund i Storstova. 

Hele programmet finner du her.Nyheter