Pål Svendsberget. Foto: Kristiansand Symfoniorkester.
Pål Svendsberget. Foto: Kristiansand Symfoniorkester.

Ny direktør i Kristiansand Symfoniorkester

Pål Svendsberget blir ny direktør i Kristiansand Symfoniorkester. Han overtar etter Geir Rebbestad, og starter i stillingen 1.desember.

Svendsberget er fiolinist, og har vært ansatt i orkesteret siden 1998. Han er 47 år. Han har i tillegg lang fartstid som tillitsvalgt i fagforeningen Creo og som ansattrepresentant i styret i Kilden teater og konserthus.

Engasjementet ble utlyst internt, og har i utgangspunktet en varighet på 18 måneder.

- Orkesteret skal fortsette den gode kunstneriske utviklingen, og for meg er det veldig viktig at både Kilden og orkesteret skal bety noe for folk i vår region.  Dette vil bli to viktige fokusområder for meg i tiden fremover, sier Pål Svendsberget. 

Administrerende direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre, er svært tilfreds med ansettelsen. 

- KSO er den største avdelingen i Kilden og alle i Kilden er stolte av vårt symfoniorkester. KSO er inne i en god utvikling kunstnerisk sett. Jeg er glad for at Pål Svendsberget søkte og har tatt imot tilbudet. Jeg er trygg på̊ at han vil lede orkesteret innad på̊ en god måte og representere KSO både inn mot andre deler av Kilden og eksternt, sier Harald Furre. 

Han forteller at Kilden der på vei inn i en fase der det vil være en stor styrke å ha en person ved roret som kjenner livet på huset og i orkesteret. 

- Derfor ønsket vi å i første omgang å utlyse denne stillingen internt. I tiden som kommer skal det gjennomføres viktige endringsprosesser i KSO og Kilden. Det skal blant annet etableres en god arbeidsdeling for kunstnerisk ledelse av KSO. Dette er en av oppgavene som Svendsberget skal løse, sider Furre i en pressemelding. 

 Nyheter