Ragnar Christensen
Ragnar Christensen

Ny direktør i Stavanger Symfoniorkester

Ragnar Christensen blir direktør i Stavanger Symfoniorkester. Han overtar etter Morten Warland, og starter i stillingen 1. mai 2023.

Christensen er i dag distriktsredaktør for NRK Rogaland, en stilling han har hatt siden 2008. Han er oppvokst på Vereide i Nordfjord, og er utdannet innen radio- og TV-journalistikk ved University of Florida. Han har vært ansatt i NRK siden 1993, og jobbet ved distriktskontorene i Sogn og Fjordane og i Hordaland, før han begynte i NRK Rogaland i 2001.

- Stavanger Symfoniorkester skal i likhet med NRK levere på et konkret og tydelig samfunnsoppdrag. Jeg har som mål å bidra til realisering av SSOs strategi, og gjennom det gjøre orkesteret enda mer tilgjengelig og attraktivt for et så stort publikum som mulig. Kanskje spesielt for dem som ennå ikke har satt sin fot i det fantastiske konserthuset vi har her i Stavanger, sier Christensen.

Han har de siste årene jobbet aktivt for å samle medienæringen i stavangerregionen, og har vært en pådriver for arbeidet med å realisere Mediebyen Stavanger. I regi av medieklyngen har han også nylig gjennomført et kompetanseprogram i innovasjonsledelse ved NHH.

Styreleder i SSO, Tone Grindland, er svært tilfreds med ansettelsen:

- En direktør i SSO skal ha mange kvaliteter og egenskaper. Vi ønsket en person med strategisk og kommersiell teft, og som gjennom lederegenskaper evner å ta ut potensiale i en kompleks organisasjon. Ragnar har en profil vi mener vil passe godt for orkesteret, både internt i organisasjonen og som bindeledd til orkesterets mange samarbeidspartnere og samfunnet rundt. I Ragnar har vi funnet en dyktig leder som kan drive den gode utviklingen i orkesteret videre.

 Nyheter