Nytt operaakademi for sangere

Nytt operaakademi for sangere

Fem norske sangstudenter får hjelp til å møte og mestre sentrale krav og forventninger fra operaindustrien.


KM Red.


Programmet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Dronning Sonja Sangkonkurranse, Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole. 

 Undervisningen vil foregå i bolker, og i sesongen 23/24 skal det handle om karrieremål og strategier for egen kunstnerisk utvikling, mestring under press ved auditions og konkurranser, mental helse og motstandskraft, digitale medier og kunstnerisk formidling, nye krav og forventninger fra operaindustrien, verdier som skal formidles i bygging av egen merkevare, og til slutt deltakelse i vokale mesterklasser.

Lars Hallvard Flæten  I  Foto: Camilla Storvollen

- Vi har lenge sett at sangstudenter i Norge har behov for å mestre nye krav og forventninger fra den internasjonale operaindustrien. Konkurransens Operaakademi tilbyr ekspertise som vi vet at sangere i Norge har savnet.  Vi har store forventninger til resultatene etter Operaakademiets første sesong. Samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo og Norges musikkhøgskole danner et flott utgangspunkt for akademiets fremtidige virksomhet, mener daglig leder Lars Hallvard Flæten i Dronning Sonja Sangkonkurranse.

 Årets utvalgte er Mari Aschehoug (24), sopran, Norges musikkhøgskole, Ema Delač (25), mezzosopran, Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo, Louise Engeseth (22), sopran, Griegakademiet, Viktoria Joner (24), sopran, Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo og Solvi Skogstad (25), mezzosopran, Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo.Nyheter