OperaQuest fra BNO

Bergen Nasjonale Opera (BNO) lanserer Norges første pek og klikk-spill som på en leken måte viser hvordan en opera blir til.

Den unge komponisten Peder Barratt-Due (f. 1993) fikk underveis i korona-krisen i oppdrag fra BNO å utvikle et nyskapende operaspill sammen med det norske animasjonsfirmaet Expanse. Som kreativ leder for prosjektet har Peder både laget historien og teksten, og også komponert og spilt inn musikken og lydeffektene i Los Angeles, der han er bosatt.

Spillet OperaQuest er nettbasert og gratis for alle. Målet er å utforske hvordan en opera blir til, helt fra komponisten skriver ned første note og frem til premierekvelden.

Spillet er løst basert på Mozarts opera La clemenza di Tito fra 1791. Klesstil og komponistens utseende ligner på W. A. Mozart og hans librettist Mazzolà, mens regissøren i spillet er inspirert av BNOs regissør Rodula Gaitanou.

Som spiller i OperaQuest besøker man forskjellige rom der man blir kjent med sentrale personer og også noen gjenstander i en operaproduksjon, og ved hjelp av «pek og klikk» kan man komme helt frem til slutten av spillet når teppet går opp før den store operaforestillingen.

BNO startet samarbeidet med Peder Barratt-Due da han som bestillingsverk komponerte kammeroperaen Language is a Skin. Denne operaen skulle hatt urpremiere som en del av Future Opera på Festspillene i Bergen i mai 2020, men ble som mye annet avlyst grunnet korona-krisen.

OperaQuest finner du her.Nyheter