Direktør Ingrid Røynesdal takker for Oslo bys kulturpris 2019. Foro: Oslo kommune/Sturlason
Direktør Ingrid Røynesdal takker for Oslo bys kulturpris 2019. Foro: Oslo kommune/Sturlason

Oslo bys kulturpris til Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmonien mottok i går Oslo bys kulturpris for 2019 av ordfører Marianne Borgen og leder av kommunens kultur- og undervisningsutvalg Eivor Evenrud i Oslo rådhus. Prisen er på kr. 100.000 og et diplom.

Oslo-Filharmonien tildeles kulturprisen for å sette Oslo på kartet som kulturby gjennom sin over 100-årige innsats for Oslos kulturliv gjennom utallige konserter på forskjellige arenaer for publikum i alle aldre, og med sin turnévirksomhet.

Marianne Borgen la i sin tale vekt på Oslo-Filharmoniens betydning for byen:

- Oslo er en liten by med et på flere måter stort orkester; det består av over 100 musikere og er et av verdens ledende symfoniorkestre. Orkesteret spiller årlig 60-70 konserter i Oslo, hovedsakelig i Oslo konserthus, men også på andre arenaer i byen, herunder gratis utendørskonserter på Myraløkka og på Slottsplassen. I jubileumsåret 2019 har OFO utvidet virksomheten nasjonalt, internasjonalt og i nærområdene, blant annet med en rekke bydelskonserter, og hadde sitt nest beste publikumsår noensinne. Orkesteret har i tillegg gjort en rekke plateinnspillinger.

Administrerende direktør Ingrid Røynesdal ga i sin takketale uttrykk for stor takknemlighet overfor Oslo kommunes politikere og byråkrater som har støttet orkesteret gjennom de 100 årene: - For oss er det ekstra stas å bli satt pris på av byen vi er så stolte over.

Hun pekte videre på at et orkester består av mange enkeltindivider, der musikerne bruker sin fritid på å dirigere korps, undervise og inspirere et bredt musikkliv:

- Toppen er en forutsetning for bredden. Men bredden er også en forutsetning for toppen! Vi lever i merkelige tider nå. I fjor nådde vi 30.000 mennesker i august, nå har vi bare lov til å ha 200 publikummere inne av gangen. Musikerne har derfor tatt initiativ til at vi spiller konsertene to ganger.

Røynesdal avsluttet med å takke på vegne av «Norges største liveband» – med en oppfordring om at et nytt konserthus på Filipstad blir realisert.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler