Orchestra of the Age of Entlightenment er en av Oslo Earlys hovedsatsinger i år.
Orchestra of the Age of Entlightenment er en av Oslo Earlys hovedsatsinger i år.

Oslo Early 2021

Orkestermusikk fra det store utland, en stjernegambist og kvitrende klanger for barn. Det blir noen av høydepunktene når tidligmusikkfestivalen Oslo Early for sjette år på rad åpner dørene for store konsertopplevelser.

- Vi vil gjerne trekke frem Orchestra of the Age of Entlightenment. De besøker Norge for første gang, og til avslutningskonserten i Universitetets Aula har de med seg rykende ferske programmet Restoration Music,  som de fremfører i London uken før, skriver festivalen.

Fra 14. til 17.oktober feires friheten og all musikken som blomstret etter bølgene med borgerkriger og Cromwells tyranniske styre frem til midten av 16-tallet. Her fremføres feiende flott instrumental- og vokalmusikk som tar tempen på engelsk frihetsglede anno 1660. I tillegg får Oslo Early besøk av stjernegambisten Paolo Pandolfo, den interskandinaviske blokkfløytekvartetten Woodpeckers ønsker velkommen til familiekonsert, og Barokkansk battle skal skape klubbstemning på fredagskvelden. I tillegg kan publikum se frem til åpningskonsert med Barokkanernes Vokalensemble og Barokkarnerne gjennom deres hyllest til selve musikkens skytshelgen i Händels Ode til St. Cecilia.

Årets festival arrangeres i Det Gamle Biblioteket (Deichman), på Sentralen og i Universitetets aula.

Orchestra of the Age of Entlightenment er et britisk tidligmusikkensemble som i 35 år har etablert seg blant de ledende i Europa. Det ble etablert av en gruppe tidligmusikere som et musikerstyrt ensemble, og de tok navnet sitt fra den historiske perioden på slutten av 1700-tallet. Kjernen i repertoaret deres kommer derfra. Til daglig holder de til ved Southbank Centre i London, men de er også fast tilknyttet Glyndebourne Festival Opera der de gjør to produksjoner hver sommer. I tillegg turnerer de mye med ulike dirigenter og solister. 

Blokkfløytekvartetten Woodpeckers har med seg blokkfløyter i alle størrelser når de tar barna med seg inn i et musikalsk eventyr med konserten Kvitrende Klanger. Blokkfløyter i alle størrelser er cowboyer, fugler og andre dyr i en fartsfylt koreografert forestilling. Musikken er signert barokkens mestre, som Johan Sebastian Bach og Antonio Vivaldi, men også vår tids komponister er med. De er inspirert av fugle- og dyrelyder. I Chiel Meijerings Sittings Ducks blir musikerne i Woddpeckers forvandlet til levende mål for musikalsk geværskyting. Gus Haverkates Smoking guns byr på en hysterisk rundtur i Ville vesten der publikum møter cowboyer, hester, løpske lokomotiver og ikke minst banditter. 

Paolo Pandolfo er en italiensk virtuos gambist, komponist og professor. Han begynte sine studier som kontrabassist og gitarist. Etter hvert ble han en dyktig jazz- og popmusiker før han begynte å studere viola da gamba ved musikkonservatoriet i Roma. Siden 1989 har Pandolfo vært professor ved Schola Cantorum Basiliensis. I tillegg gjør han hyppige konserter og innspillinger med sitt tidligmusikkensemble Labyrinto. Å bygge broer mellom fortid og nåtid er en viktig del av hans arbeid. 

Fullt program finner du her.Nyheter