Scenebetennelse spilles i Oslo Konserthus på åpningskvelden.
Scenebetennelse spilles i Oslo Konserthus på åpningskvelden.

Oslo Operafestival

Den 18. Oslo Operafestival strekker seg over fem dager fra 12. til 16. september, kortere enn vanlig på grunn av økonomiske trange tider.  


KM Red.


Som vanlig åpner festivalen ute i Oslo sentrum, ved hovedinngangen til Oslo Konserthus, denne gang i samarbeid med Oslo Urban Week og Operahøgskolen. Operasjef Randi Stene foretar den offisielle åpningen og det er studenter ved Operahøgskolen som står for det musikalske programmet. Rett etter åpningen fremføres forestillingen Scenebetennelse inne i konserthusets Lille sal, en forestilling som blander humor og sangprestasjoner med solister som tar publikum med på en reise gjennom musikkteaterets historie fra opera og operette til moderne musikal. Publikum får også et innblikk i dramatikken og komikken som ofte utspiller seg bak scenen på store operahus. 

I løpet av uken byr festivalen blant annet på Operafest onsdag 13. september, kortversjon av Puccinis La bohème torsdag 14. september samme sted og Kulturnatt i Oslo med unge talenter på fredagen, alt på Gamle Raadhus Scene. På fredagen kan man også oppleve Operatrikken rundt om i byen. Lørdag 16. september blir det Opera for barna, en Lørdagsopera utenom det vanlige og til slutt en romansekonsert med sanger av blant andre Gustav Mahler og Gisle Kverndokk på Gamle Raadhus Scene.  

Det blir Operapub på Grønland Boulebar. En helt ny operapub i Oslo hvor det er fri entré, nydelig mat og drikke og man kan til og med få seg et slag boule før eller etter. 

Som en ekstra bonus urfremføres Anima, en opera skrevet av dirigent og komponist Håkon Daniel Nystedt og regissør og librettist Peter Bäckström, på Kunsthøgskolen i Oslo søndag 17. september. 

Fullt program finner du her

 Festivaler