Herbert Nordrum i rollen som Peer Gynt
Herbert Nordrum i rollen som Peer Gynt

Peer Gynt åpner Festspillene i Bergen 2024

 Rollen som Peer Gynt spilles av Herbert Nordrum


KM Red. I Foto Erika Hebbert/Nationaltheatret


- Norges to største kulturgiganter gjennom tidene heter Ibsen og Grieg, og Peer Gynt er deres felles storverk. Likevel spilles stykket sjelden slik de to planla, med tekst og musikk fremført live fra samme scene. Det gjør vi noe med nå, sammen med Griegs eget orkester og Ibsens teater, sier festspilldirektør Lars Petter Hagen.  

 Denne utgaven av Peer Gynt er en samproduksjon med Nationaltheatret og får sin premiere under åpningen av Festspillene i Bergen 22.mai 2023. 

 - Vi så en mulighet til å gi publikum en forestilling som har i seg kraften både fra teater- og musikkverden. Her får du fullblods produksjon med de beste aktørene Norge har å by på innen musikk og samtidsteater, sier Kristian Seltun, teatersjef ved Nationaltheatret.

 Rollen som Peer Gynt spilles av Herbert Nordrum. Regien er ved Johannes Holmen Dahl og scenografi og kostymedesign er ved Nia Damerell. Thomas Søndergård dirigerer Bergen Filharmoniske Orkester og et stort sammensatt kor mens Ragnhild Hemsing vil få et utvidet musikalsk rolle på hardingfele.

 Etter festspillpremieren vil forestillingen videreføres blant annet på Den Norske Opera & Ballett og Nationaltheatret.Nyheter