Peter Herresthal trekker seg tilbake

På fredag og lørdag denne uken er fiolinisten Peter Herrestahl solist i Eivind Buenes Fiolinkonsert med Musikkhøgskolens symfoniorkester. Med dette avslutter han sin aktive internasjonale karriere som solist. 

Siden begynnelsen av 2000-tallet har han gjort seg sterkt gjeldende med sine fremførelser av samtidsmusikk av noen av verdens fremste komponister, som Per Nørgård, Henri Dutilleux, Thomas Adés, Missy Mazzoli og, ikke minst Kaija Saariaho, hvis fiolinkonsert han har fremført 30 ganger over hele verden. Av norske komponister han har samarbeidet med kan nevnes Arne Nordheim, Olav Anton Thommessen, Rolf Wallin og Gisle Kverndokk. Han har mottatt Spellemannprisen og vært nominert til Grammy og Gramophone Awards for flere av sine i alt 21 plateinnspillinger med nye fiolinkonserter.

Parallelt med sitt solistiske virke har Herresthal vært professor ved Norges musikkhøgskole og flere utenlandske utdanningsinstitusjoner. Når han nå gir seg som solist, fortsetter han i sine professorater i Oslo og København samt gjesteprofessoratene ved Royal College of Music i London og New York University. 

Vi takker Peter Herresthal for en fremragende innsats for norsk musikkliv og henter frem et intervju vi hadde med ham for fem år siden, slik karrieren så ut da: En annerledes karriere.

Mer informasjon om konsertene på MusikkhøgskolenNyheter