Programendringer i TO BEethoven OR NOT TO BEethoven

Oslo-Filharmonien har besluttet at de kun gir konserter i eget konserthus ut året, på grunn av den alvorlige situasjonen i hovedstaden. Den annonserte konserten i Sandefjords Beethovenfeiring 14. november må dermed utsettes til 2021.

Planen med å feire komponistens 250-årsdag den 16. desember, med en storstilt fremføring av hans 9. symfoni, må også endres. Men feiring blir det – det nye programmet kommer snart, forsikrer Kulturelt initiativs leder, Dag Nilssen.

Norske konsertarrangører har tøffe avveielser for tiden. Selv om Kulturdepartementet nå fordeler milliarder for å holde kulturlivet gående, skal det tas hensyn til både publikum og utøvere. Forskjellen i smittefare mellom store og små ensembler, mellom sangere og fiolinister varierer. Transport mellom steder med større og mindre utbrudd spiller også inn. Det er imponerende hvor fort mange arrangører klarer å endre program.

Helårsprosjektet til Kulturelt initiativ i Sandefjord, TO BEethoven OR NOT TO BEethoven, har så langt klart å avvikle imponerende 50 konserter i korona-året.


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler