Magne Fremmerlid som Pietro Querini med mannskap

Querini-suksess i Venezia

Magne Fremmerlid som Pietro Querini med mannskap
Magne Fremmerlid som Pietro Querini med mannskap

Querini-suksess i Venezia

Et titalls profesjonelle operasangere, Arktisk Filharmonis Sinfonietta og femti voksne og barn fra Røst gjorde fire forestillinger av Querinioperaen i Venezia helgen 27.-29. oktober. Og de gjorde det med glans og fylde – og fylte fire fulle saler. Et par tusen mennesker så forestillingene.


Skrevet av Jørgen Mathisen | Foto: Annar Bjørgli


Det er en helt spesiell forhistorie med denne operaen av Henning Sommerro og Ragnar Olsen. Handelsmannen Pietro Querini fra Venezia strandet på Røst i 1432. En dramatisk historie. 

 Siden 2007 har entusiaster på Røst arbeidet med å lage og formidle dramatikken og de menneskelige spenningene som avspeiles i operaen. Først med glitrende forestillinger på Røst i 2012, 2014 og 2018, og så altså nå i Venezia. Like glitrende og dessuten oversatt. Italienske solopartier, norsk korsang og engelsk forteller.

Operasjef Hildegunn Pettersen har også en rolle

At det samtidig er en messe i tilstøtende lokaler, med gedigen presentasjon av norsk og særlig nordnorsk næringsliv innen fiskeri og turisme, er bare en fordel.

 Magne Fremmerlid har tittelrollen, øvrige framtredende roller synges av blant andre Anna Einarsson og Henrik Enger Holm, og ikke minst av operasjefen selv for Querinioperaen, Hildegunn Pettersen. Det er hun som har stått i spissen for å få til dette operaeventyret.

Norsk tørrfisk ble tilbudt på en tilstøtende messe.

Å flytte en moderne norsk opera fra Norge til Italia er ikke hverdagskost. Ekstra oppsiktsvekkende og ekstra hyggelig fordi det ble så vellykket blir det derfor at Querinioperaen har klart å plante seg om fra en idrettshall på Røst til et gammelt skipsbyggeri i Venezia. Querinioperaen er kommet «hjem».

 Vi viser til tidligere omtale av Querini med link i bunnen.Nyheter