Cikada RBK: Pianisten Kenneth Karlsson, klarinettisten Rolf Borch og bratsjisten Bendik Foss. Foto: Siv Dolmen
Cikada RBK: Pianisten Kenneth Karlsson, klarinettisten Rolf Borch og bratsjisten Bendik Foss. Foto: Siv Dolmen

Re-routing av EAU og Cikada RBK

Trioen Cikada RBK stiller på torsdag 23. oktober sammen med den elektroniske musikkgruppen Electric Audio Unit med konsert i Forstanderskapssalen i Sentralen i Oslo. Programmet beskriver de slik:

Konserten spenner fra det akustiske til det elektroniske, men også fra Øst til Vest, fra da til nå, fra teknologi til natur, fra beskrivelser av virkeligheten til undring over hvordan sansene våre faktisk oppfatter den. Her utforsker vi hvordan bruken av hodetelefoner og nærforsterkning av instru­mentene kan gi en intim og direkte lytteopplevelse som kan føre lytterne nærmere musikken og musikerne på scenen. Det er også en utforskning av hvordan teknologi forandrer måten vi lytter på og dermed også vårt forhold til lyd og musikk.

Konserten byr på tre urfremførelser: Re-Routing av Martin Hirsti Kvam, The Line of Solstice av Natasha Barrett og Fivrelda drøymer av Anders Vinjar. Den akustiske delen av konserten omfatter også Qasid 3 av José María Sánchez Verdú og Suien (Piano solo) av Kazuo Fukushima.

For mer informasjon, se her.Nyheter