Schumann-festival i KORK

Nytt år – nye musikalske opplevelser med Kringkastingsorkesteret (KORK). Denne sesongen strykes i gang med Schumann. 

I Store studio lager de festival fra tirsdag 18.januar til torsdag 20.januar. Fire symfonier og kammermusikk står på programmet.

Tirsdag får publikum høre Schumanns Symfoni nr. 1, Vårsymfonien, og Symfoni nr. 2. Onsdag står Symfoni nr. 3, Rhin, og Symfoni nr. 4 for tur. Torsdag står i kammermusikkens tegn: Robert Schumanns Frauenliebe und Leben og Märchenbilder for bratsj og klaver. Robert Schumanns store kjærlighet i livet, Clara Schumann, står også på programmet: Sanger i utvalg i tillegg til Tre romanser for fiolin og klaver. Konserten avsluttes med Johannes Brahms Sekstett nr. 1. Kammermusikere denne kvelden er Petr Popelka, klaver og kontrabass, Christina Bock, mezzosopran, Annar Follesø, Yi Yang og Janina Kronberger, fiolin, Einar Kyvik Bauge og Andres O`Brien, bratsj.

Schumann (1810-1856) er en av musikkhistoriens store, med høyt elskede verk i mange sjangre og besetninger. Han komponerte ofte i én sjanger om gangen, og fra klaverstykker på slutten av 1830-tallet, via det store sangåret 1840, sto kammermusikken og deretter symfoniene for tur utover 1840-tallet.

Under 20 år etter Beethovens død, ble Schumann den som for alvor tok symfonien inn i den romantiske perioden. Kombinert med Schumanns fantastiske melodiske åre og vibrerende uttrykk, er dette mesterverk som hører til det symfoniske standardrepertoaret, men som kan ha en tendens til å havne litt i skvis mellom Beethoven og Schumanns etterkommer Brahms.Nyheter