Kulturminister Abid Raja deltar på seminaret. Foto: Kulturdepartementet
Kulturminister Abid Raja deltar på seminaret. Foto: Kulturdepartementet

Seminar om gjenåpning av kulturlivet

Med vaksinering på gang og pep-talk om at vi nå bare har siste bakketopp foran oss, er det på tide å diskutere gjenåpning av kulturlivet.

Det har Notodden Blues Festival tatt konsekvensen av og innkalt til et gjenåpningsseminar 23. mars. Hensikten er å skape gode samarbeidsstrukturer i prosessen frem mot sommerens festivaler og andre arrangementer, der kulturlivet kan ønske publikum velkommen tilbake på en trygg måte. 

Kulturminister Abid Raja og direktør i Norsk kulturråd Kristin Danielsen vil delta digitalt, mens daglig leder i Norske konsertarrangører Tone Østerdal og kulturdirektør i Vestfold og Telemark Else Blom vil være til stede på Bok & Blueshuset på Notodden. Festivalene og helårsarrangørene blir representert ved blant andre Notodden Blues Festival, Midtgardsblot, Wrightegården og Drammen scener. I tillegg stiller danske Roskilde Festival med Henrik Bondo Nielsen som er Head of Division, Area Resources and Guests & Safety. Seminaret ledes av musiker Frode Alnæs.

- Vårt ønske er å sette fokus på samarbeid mellom arrangører og myndigheter for å få til en god og troverdig gjenåpning av større arrangementer til sommeren. Dette er aktuelt for arrangører i hele landet, men vi tar utgangspunkt i hvordan vi best kan løse dette gjennom samarbeid i vår egen region, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. 

Det skal bli interessant å se hva både kulturminister, kulturråd og andre har å tilby små og store arrangører innen alle musikksjangre landet rundt.

Konferansen strømmes fra Bok & Blueshuset 23. mars (kl. 10:00 – 15:00) gjennom selskapet Munin.Live og kan åpnes følges her: watch.munin.live/checkout/nbf-konferansen-2021/purchaseNyheter