Kulturminister Abid Raja deltar på seminaret. Foto: Kulturdepartementet
Kulturminister Abid Raja deltar på seminaret. Foto: Kulturdepartementet

Seminar om gjenåpning av kulturlivet

Med vaksinering på gang og pep-talk om at vi nå bare har siste bakketopp foran oss, er det på tide å diskutere gjenåpning av kulturlivet.

Det har Notodden Blues Festival tatt konsekvensen av og innkalt til et gjenåpningsseminar 23. mars. Hensikten er å skape gode samarbeidsstrukturer i prosessen frem mot sommerens festivaler og andre arrangementer, der kulturlivet kan ønske publikum velkommen tilbake på en trygg måte. 

Kulturminister Abid Raja og direktør i Norsk kulturråd Kristin Danielsen vil delta digitalt, mens daglig leder i Norske konsertarrangører Tone Østerdal og kulturdirektør i Vestfold og Telemark Else Blom vil være til stede på Bok & Blueshuset på Notodden. Festivalene og helårsarrangørene blir representert ved blant andre Notodden Blues Festival, Midtgardsblot, Wrightegården og Drammen scener. I tillegg stiller danske Roskilde Festival med Henrik Bondo Nielsen som er Head of Division, Area Resources and Guests & Safety. Seminaret ledes av musiker Frode Alnæs.

- Vårt ønske er å sette fokus på samarbeid mellom arrangører og myndigheter for å få til en god og troverdig gjenåpning av større arrangementer til sommeren. Dette er aktuelt for arrangører i hele landet, men vi tar utgangspunkt i hvordan vi best kan løse dette gjennom samarbeid i vår egen region, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. 

Det skal bli interessant å se hva både kulturminister, kulturråd og andre har å tilby små og store arrangører innen alle musikksjangre landet rundt.

Konferansen strømmes fra Bok & Blueshuset 23. mars (kl. 10:00 – 15:00) gjennom selskapet Munin.Live og kan åpnes følges her: watch.munin.live/checkout/nbf-konferansen-2021/purchase


Kalender

CD-anmeldelser

Vårt konserthus


 • Vinterstemning frå Valdres

 • Piotr Anderszewski

  J.S. Bach: Well-Tempered Clavier, Book 2: Prelude No. 12 in F Minor

 • Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2

  Oslo-Filharmonien med solist Håvard Gimse og dirigent Vasily Petrenko spiller Rachmaninoffs Pianokonsert nr. 2.

 • Tsjajkovskijs Symfoni nr. 4

  Oslo Filharmoniske Orkester

 • Johann Sebastian Bach: Christmas Oratorio

 • Oslo Filharmoniske Orkester

  Symphony No. 1 / Gustav Mahler / Klaus Mäkelä

  See More
 • Lawoclassics

  Prokofiev Symphony No. 5 & Myaskovsky Symphony No. 21 with Vasily Petrenko and Oslo Philharmonic

  See More
 • Se dagens luke (8) i Warner Classics julekalender.

  Eric Lu spiller Schubert: Piano Sonata in A major

  See More
 • Mariam Batsashvili - Piano ( hel konsert)

  Mariam Batsashvili fremfører en recital av Franck, Schumann, Liszt og mer på Wigmore Hall (okt 2020). Nyt denne live konserten til den unge georgiske pianisten Mariam Batsashvili i Wigmore Hall i London, hvor hun fremførte solo pianostykker av Franck, Ravel, Thalberg, Schumann og Liszt..

 • BEETHOVEN Symphony No 5 - Eschenbach

   Göteborgs Symfoniker

 • Det Norske Kammerorkesterets Julekalender

   Se første luke hos Det Norske Kammerorkester.Lukene kan åpnes hver dag kl. 11 fra 1. desember til julaften.

  See More
 • Warner Classics - Julekalender

  Første video fra Warner Classic`s julekalender er publisert. 🎄

  See More
 • Valdres Sommersymfoni

  Festival highlights 2019

  See More
 • Norges musikkhøgskole (NMH)

  Norges musikkhøgskole (NMH) er en ledende kunstfaglig og vitenskapelig høgskole med over 750 studieplasser. Vi har Norges største fagmiljø i musikk og utdanner profesjonelle utøvere, kirkemusikere, dirigenter, komponister, musikkteknologer, musikkpedagoger og musikkterapeuter.

  See More

Artikler