Grete Pedersen ønsker velkommen til Solistkoret UNG.  Foto: Bård Gundersen.
Grete Pedersen ønsker velkommen til Solistkoret UNG. Foto: Bård Gundersen.

Solistkoret UNG

I dag lanserer Det Norske Solistkor et nytt talentprogram for unge ensemblesangere: Solistkoret UNG! På bakgrunn av prøvesang, vil åtte til tolv sangere i aldersgruppen 18-26 år fra hele landet bli plukket ut som deltakere i talentutviklingsprogrammet, og honoreres for deltakelsen.

 Gjennom 4-5 samlinger i året vil de få tilgang på individuell opplæring, samt utøving i ensemblesang med profesjonelle utøvere. Samlingene ledes av Solistkorets dirigenter og kunstneriske leder Grete Pedersen.

– Solistkoret UNG blir en plattform for unge sangere som er på vei til å etablere seg som profesjonelle utøvere, et toårig løp som kan bidra til at de kommer gjennom nåløyet som profesjonelle musikere. Jeg tror Solistkoret UNG som gruppe kommer til å ha en klar egenverdi og gi inspirasjon og friskhet til et etablert norsk musikkliv, sier Pedersen.

Med Solistkoret UNG ønsker Det Norske Solistkor å bidra til å skape en ny generasjon av ensemblesangere. I tillegg til Pedersen, består kunstnerisk råd av de unge dirigentene Yuval Weinberg og Timothy Ferguson som begge har internasjonal erfaring fra arbeid med unge sangere.

Den flerårige satsningen er muliggjort med midler fra Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge, som er stolte over å kunne bidra til etableringen av koret. – Vi er overbevist om at et talentprogram for unge korsangere vil være til stor glede for hele kor-Norge. Vi gleder oss til å følge dette prosjektet tett fremover og ønsker lykke til, sier Anders Bjørnsen, leder for kunst og kultur i Sparebankstiftelsen DNB

Første søknadsfrist til Solistkoret UNG er 1. juni. Les mer om prøvesang her.Nyheter