Solistpris til Eirik Grøtvedt

Eirik Grøtvedt er vinner av Den norske solistpris 2023. 


KM Red. Foto: Calm Vida Photography


Han er født i 1993 og utdannet ved Norges musikkhøgskole. I sesongene 2019/20 og 2020/21 var han solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. Fra høsten 2023 inngår han en åremålsstilling samme sted.

Prisen består av kr 100.000, og to konserter, én med Bergen Filharmoniske Orkester 20. oktober i år, og én under Festspillene i Bergen neste år.

- Det betyr veldig mye for meg og mine muligheter å bli tildelt Den norske solistpris. Jeg er stolt og satt ut over å være en i rekke av så mange fantastiske musikere som tidligere har vunnet denne prisen, sier tenoren.

Styreleder i Den norske solistpris, Peter Herresthal, er glad for å kunne gi prisen til en sanger:

- Eirik Grøtvedt er en fantastisk dyktig kunstner som har markert seg helt siden studietiden. Han har et bredt repertoar fra lieder til nyskrevet musikk, som i verdenspremieren på The Listeners av Missy Mazzoli på Den Norske Opera & Ballett.

Grøtvedt har en spesiell forkjærlighet for lieder. Til tross for sin unge alder har han allerede bygget et betydelig repertoar. På konserten med Bergen Filharmoniske Orkester skal Grøtvedt synge den kjente Blomsterarien «La fleur que tu m’avais jetée» fra George Bizets Carmen, og Fieber, et tonedikt for tenor og orkester av Franz Lehar.Nyheter