Ssens Trio inviterer til reise i Goldbergvariasjonene

Ssens Trio inviterer til reise i Goldbergvariasjonene

Ssens Trio, med musikerne Sølve Sigerland, Henninge Landaas og Ellen Margrethe Flesjø, er i gang med et originalt prosjekt. Siden 10. september har de hver søndag lagt ut en bit av Johann Sebastian Bachs Golbergvariasjoner på video. 


KM Red. I Foto: Bård Gundersen


Verket er komponert for cembalo, og trioen benytter Dmitry Sitkovetskys transkripsjon. Goldbergvariasjonene, som i utgivelsen fra 1741 hadde tittelen Klavierübung bestehend in einer Aria mit verschiedenen Veränderungen vors Clavicembal mit 2 Manualen, har foruten den innledende «Aria» 30 variasjoner. På nyttårsaften er de kommet frem til variasjon nr. 16 og frem til søndag 7. april 2024 kan man ukentlig nyte en ny variasjon av dette skjellsettende verket i musikkhistorien.

Ssens Trio (f.v. Sølve Sigerland, Henninge Landaas, Ellen Margrete Flesjø)

Vi tilnærmer oss denne prosessen med en viss grad av ydmykhet, men også med glede og entusiasme. Vi ser frem til å studere prakten og den store rikdom av ideer som flommer over i hvert øyeblikk av Goldbergvariasjonene. Vi ønsker å dele vår pågående arbeid, så vår utforskning vil strekke seg over tid, uttaler trioen. Videoene legges ut på følgende plattformer:

Høydepunktene finner man på YouTube: 
Facebook: https://www.facebook.com/Ssens123  
Instagram: https://instagram.com/ssenstrioNyheter