Arve Tellefsen spiller på åpningskonserten i Geiranger. Foto: Marius Viken
Arve Tellefsen spiller på åpningskonserten i Geiranger. Foto: Marius Viken

Stor musikk i liten bygd

Arve Tellefsen er et av trekkplastrene når Festspela i Geiranger ønsker velkommen til bygda i fire dager, fra 29.september – 2.oktober. 

Han stiller på åpningskonserten fredag 30.september. Der har han med seg sin gode venn og samarbeidspartner, Kjetil Bjerkestrand. De to vil ta publikum med på kjente og ukjente opplevelser fra Tellefsens lange liv i musikkens verden. 

Lederen for festspillene, Gunnar Inge Eide, er svært fornøyd med å kunne presentere en så legendarisk musiker på sin andre festival. 

- Jeg gleder meg både til musikken og anekdotene fra den lange karrieren hans, sier Eide.

Festkonsert
Festkonserten lørdag kveld er et annet høydepunkt på programmet. Eli Kristin Hanssveen, operasanger, lover mer enn arier. Hun har satt sammen et program som spenner fra opera og kabaret til musikal og jazz. 

Nytt av året er to soloppgangskonserter med Rohini Sahajpal, en av landets fremste utøvere på strengeinstrumentet sitar. Sahajpal er 4.generasjon utøver innen indisk, klassisk musikk.

Kammerpub
Publikum ønskes også velkommen til Kammerpub med frankågunnar. Der vil sangeren Frank Havrøy og pianist Gunnar Flagstad nytolke og endevende Schubert-sanger med en blanding av respekt og glimt i øyet. 

Festspillene har til sammen tolv åpne konserter på programmet. I tillegg tilbyr de festspillutstilling, mesterklasse for unge talenter, festspillgudstjeneste – og festivalgate med musikkinnslag og lokal mat – blant annet. 

De største konsertene finner sted på Hotel Union, der det også blir servering av lokal mat.

Kristiansund
Et nært samarbeid med Operaen i Kristiansund er også viktig for festivalen. Profesjonelle musikere derfra vil sette sitt preg på programmet. Operaens Sinfonietta vil både ha egne nummer på de store konsertene fredag og lørdag og akkompagnere solister. Søndag spiller de familiekonsert. 

Vokalensemble
Fra Trondheim kommer Coda Vokal, et vokalensemble med 15 kvinnestemmer. 

Bygdas egne musikkressurser er også representert i programmet, blant andre folkemusikeren Thea Marie Ytterdal og skuespilleren og musikeren Tone Oline Knivsflå. 

- Vi skal gjøre alt vi kan for å gi publikum flotte opplevelser både på Dalsnibba, i Geirangersalen og ellers rundt i nydelige Geiranger, lover Gunnar Inge Eide. 

For hele programmet, se her.Nyheter