Foto: Therese Samuelsen
Foto: Therese Samuelsen

Store oppgaver for Sandra Lied Haga

Cellisten Sandra Lied Haga kan stå foran et internasjonalt gjennombrudd: fiolinisten Maxim Vengerov har invitert henne til å spille Brahms’ Dobbeltkonsert med ham på hans Brahms-galla i Royal Albert Hall, 25. april i London. I det berømte konserthusets kalender omtales det slik:

Vengerovs gjest er kjent for Londons publikum etter sin oppsiktsvekkende debut i Wigmore som 12-åring. Denne gangen blir det altså debut i Royal Albert Hall. Etter å ha hørt den unge norske cellisten første gang uttalte en overveldet Vengerov: «Sandras tone er utsøkt, rik og ekstremt vakker. Hennes spill er intelligent og dypfølt. Denne unge damen representerer utvilsomt fremtidens cellospill».

Fiolinisten har også invitert Haga med på to konserter han skal ha i Tyrkia, og i juni legger hun ut på en tre ukers turné i Japan med fiolinisten Midori. Men før det, 5. mai, slippes hennes nye CD, med påfølgende lanseringskonsert to dager senere i Troldsalen i Bergen. Den føler hun nok en spesiell tilknytning til – den er tegnet av hennes morfar, arkitekten Sverre Lied.Nyheter