Leif Ove Andsnes og Det Norske Solistkor er blant kunstnerne som stiller opp på konserten. Foto: Özgür Albayrak/Bård Gundersen
Leif Ove Andsnes og Det Norske Solistkor er blant kunstnerne som stiller opp på konserten. Foto: Özgür Albayrak/Bård Gundersen

Støttekonsert for Ukraina

SOS Barnebyer får glede av pengene. Publikum kan glede seg over et stjernelag av musikere i Universitets aula i Oslo  23.februar, ett år etter at Russland invaderte Ukraina.

I Aulaen stiller Det Norske Solistkor, Leif Ove Andsnes, det ukrainske vokalensemblet FolkeMelodi, Andrea Bræin Hovig, Svetlana Prokopiv, Mykola Sheremeta, Sunniva Herland Monstad, Trygve Seim, Andreas Utnem og Inger Margrethe Furre Thommesen. Alle fremfører musikk med tilknytning til Ukraina.

SOS Barnebyer sørger for blant annet klær, medisiner og skolegang til ukrainske barn som lever midt i krigen. 

Initiativet til konserten kommer fra Christian Kjelstrup. Han skriver på sin egen Facebook-side: 

Ideen med å dra i gang denne konserten ble til i forlengelsen av at jeg før jul hadde privilegiet av å kåsere om ukrainsk musikk på NRK Klassisk. Ukraina har en svært rik, mangfoldig og stolt musikktradisjon. Etter krigen har Ukraina rykket nærmere vår bevissthet, men skattkammeret som heter ukrainsk musikk er det nok mange nordmenn som fortsatt ikke har oppdaget. Dét kan du gjøre noe med 23. februar!

Universitetet i Oslo har sagt ja til å huse konserten gratis. Kunstnerne bidrar også uten honorar. Nyheter