Syng med i klassiske verk

Har du som amatørsanger drømt om å synge sentrale kirkemusikalske verk med Oslo Domkor? 2.påskedag har alle muligheten. Da inviterer domkantor Vivianne Sydnes til «Sing Along.» 


Skrevet av Brita Skogly Kraglund.


- Her er alle velkomne, uansett korbakgrunn. Dette er ingen konsert der publikum skal betale for å komme inn og bare lytte til musikken. Her har alle mulighet for å laste ned notene på forhånd og synge med etter beste evne, forklarer Sydnes.  

Tjue av Oslo Domkors sangere sprer seg i kirkebenkene, andre sangere får kyndig stemmefølge underveis når Sydnes løfter dirigentpinnen for å lede kor og Oslofjord kammerfilharmoni. Alle skal synge kjente påske- og pasjonsverk og påskesalmer.  

Sopranen Lydia Hoen Tjore og baryton Aleksander Nohr synger solistpartiene. Ledende domorganist Kåre Nordstoga er med på orgel.  

- Hvor mye må man øve på forhånd for å kunne være med? 

- Dette handler ikke om prestasjon. Det er opplevelsen der og da som er viktig. Oslo Domkor er forsangere. De synes dette er gøy og meningsfullt, og det er mulig å lene seg på dem. De er vant til å synge med meg, sier Sydnes. 

- Har du gjort dette tidligere? 

- Ja, både i Nidarosdomen og her i Oslo Domkirke. Sist gang var under Kulturnatt. Vi var mange mennesker som hadde stor glede av dette. Da spilte Kåre Nordstoga til. Nå kan vi – på grunn av Sparebankstiftelsen – ha med orkester. For amatørsangere er det stort å få synge med symfoniorkester. Her blir det både messing-, treblås- og strykeinstrumenter. 

- Hvor mange sangere er det plass til? 

- 4-500. Mandag formiddag hadde 250 meldt sin interesse. Så det er fortsatt mulig å laste ned noter, bestille gratisbillett og bli med.  

Sangerne og musikerne får synge både Mozart, Brahms, Händel og Bach – i tillegg til kjente påskesalmer.  

- Musikken finnes på nett også. Det kan være lurt å lytte litt på forhånd. Men igjen, dette handler aller mest om sangens kraft, fellesskapet, det å prestere noe sammen. Det blir en fin opplevelse, mener domkantor Vivianne Sydnes.  

For påmelding og noter, se her.Nyheter