«Mahler’s New York», en digital festival NY Phil presenterte i april i år, er blant de programmene man kan finne på playson-appen.
«Mahler’s New York», en digital festival NY Phil presenterte i april i år, er blant de programmene man kan finne på playson-appen.

Taus høst i New York Phil

Covid-19 har som kjent rammet New York hardt, og der som her er publikumsavhengige arrangementer blant de som har store problemer. I forrige uke meldte The Metropolitan Opera at de ikke åpner til høsten. 

 Nå følger New York Philharmonic Orchestra etter og holder korona-stengt helt frem til 5. januar 2021. I et brev orkesterets direktør Deborah Borda har skrevet til abonnentene ser hun ingen mulighet til å samle store grupper i David Geffen Hall dette året, og de er i kontakt med helsemyndighetene om hvordan få det til på en trygg måte over nyttår. For amerikanske kulturinstitusjoner har en slik stengning større økonomiske konsekvenser enn i Norge. Våre offentlige tilskudd utgjør en langt større del av finansieringen, og regjeringen har gjort det klart at pandemien ikke får konsekvenser for statstilskuddet i kultursektoren. Så når Borda nå går ut, er det med en bønn til abonnenter og venner om å støtte NY Phil Plays On Emergency Fund. Og «play on» gjør de, i likhet med norske orkestre, på appen nyphil.org/playson, der man kan oppleve opptak fra orkesterets arkiv.Nyheter